Kímélni akarja környezetét és pénztárcáját?

Nem kellene ezentúl a fűtésszámla miatt aggódnia,
nem idegesítené hogy az energiaárak az égbe szöknek.
A döntés az Ön kezében van!
Takarékosan, de mégis hatékonyan oldhatja meg lakása fűtését.


Az energiakészletek csökkenésével kapcsolatos előrejelzések riasztóak, s az energiaárak emelkedésével továbbra is számolni kell. Ugyanakkor ha körülnézünk házunk táján látjuk, hogy sok veszendőbe menő fa halmozódik fel- melyről azt gondoljuk hulladék- amivel egyébként tüzelhetnénk és így takarékoskodhatnánk pl.: kiskertekben metszés során keletkező venyige kitűnő fűtőanyag. A fatüzelés során keletkező fahamu nem környezetszennyező és semlegesíti a föld savas kémhatását. A fatüzelés tiszta, megnyugtató hangulatot áraszt, s a pattogó tűz hangja és látványa elvarázsolja az embert.

A megoldás:
Fűtsön kemencével, téglakályhával vagy takaréktűzhellyel!

kellemes meleg - megfelelő helyiségklíma - megkímélt környezet – takarékos fűtés

A megfelelő stílusban kialakított környezetbe csodálatosan beilleszthető egy kemence téglakályha vagy rakott takaréktűzhely.

A fűtési idényben fontos, hogy ügyeljünk környezetünk jó, tiszta levegőjére, mivel ez kellemes közérzetünk előfeltétele, ugyanis életünk 90%-át az épületek különböző helyiségeiben töltjük el.

A kemence fala jelentős hőtároló felület s a hő sugárzással adódik át, pazarló túlfűtés általában nem jelentkezik, a fal felmelegedve azután lassan és egyenletesen adja át a hőt a helyiség levegőjének. Ez áll legközelebb az ember természetes hőigényéhez és kellemes közérzetéhez.

  • A kemencével történő fűtés során a legkevesebb a konvekciós - levegőáramlással járó hőátadás. Ugyanis más fűtés alkalmazása esetén pl.: radiátor, konvektor stb. az állandó hideg-meleg levegő-cirkuláció a helyiségben sok port kever fel és azt lebegtetve meg is tartja, a levegő túlzottan fel is melegedhet és szárazzá válhat. A levegőáramlás elkerülésével a levegő kellemetlen elektrosztatikus feltöltődése is alacsony szinten tartható.
  • A kemence a teljes légteret melegíti, a hideg-meleg levegő áramlása által okozott huzatérzet nélkül s ez különösen kedvező a porallergiában szenvedőknek.
  • Fűtés során mivel a „fűtőtest” felületi hőmérséklete viszonylag kicsi nem perzselődnek a levegőben lebegő porrészecskék, amelynek következménye a rossz levegő és a kellemetlen szag.
  • A teljesen kihűlt kemence felfűtése viszonylag sok időt, kb. 2 órát vesz igénybe, így rugalmatlansága - amely a falazat vastagságával egyenesen arányos - miatt tartós fűtésre ajánlott.
  • A kemencével történő fűtés környezetkímélő, takarékos, optimálisan nagy hatásfokkal működik, nem okoz kellemetlen szagokat a lakótérben és csendes, és egyszerűen kezelhető.
  • A kemencével akár több helyiség is fűthető egyszerre. Ilyenkor a kályha az épület központi helyére telepíthető, ahol több falrész találkozik, ill. ha egy melegvíz előállítására alkalmas víztartályt építünk bele, az így nyert melegvizet pedig a fűtőtestekhez csőrendszeren vezetjük el, más helyiségek radiátoraiba.
  • Ezek a fűtőberendezések igen változatos formában és méretben készíthetők s beilleszthetők hagyományos stílusú de akár modern hangulatú lakótérbe is.
  • A rakott takaréktűzhelyek a fűtés mellett alkalmasak sütésre, főzésre, aszalásra.
  • Karbantartás: Évente egyszer a tüzelőberendezést, és a kéményt meg kell tisztítani a koromtól. Érdemes szakember segítségét igénybe venni! Célszerű a fűtési időszak előtt, időben erre sort keríteni!